logo-avvoetzorg-iconLogo_AVvoetzorglogo-paramedischcentrumhertenlogo-voetzorglimburglogo-voetzorglimburg

Blog

dinsdag 29 januari 2019

Voetklachten tijdens het skiën?

In de praktijk zien wij regelmatig mensen die tijdens het skiën of snowboarden last hebben van hun voeten en/of knieën, doordat er langdurig een andere houding wordt aangenomen ontstaat een extra belasting op met name de voorvoeten en de knieën. De meest voorkomende voetklachten zijn pijn onder de bal van de voet, een doof gevoel, tintelingen en/of uitstralende pijn in de voorvoet en tenen. Pijn aan de binnenkant van de voet, doordat de voet teveel naar binnen staat. Knieklachten bevinden zich meestal aan de binnenzijde van knie. De oorzaak hiervan kan zijn dat de voet teveel naar binnen staat, hierdoor draait het onderbeen naar binnen en kan er teveel druk aan de binnenzijde van de knie ontstaan.

Goed passende skischoen

Belangrijk is natuurlijk een goed passende skischoen, hiervoor kun je je het beste laten adviseren door iemand die er verstand van heeft. Een specialist die weet welke skischoenen er zijn, welke bij jouw voet passen en niet te vergeten hoe een skischoen moet passen. Een doof gevoel in de voeten en tenen kan komen door niet goed passende skischoenen, echter dit kan ook te maken hebben met een standafwijking aan de voeten.

Specifieke steunzool

De meeste klachten waarbij de standafwijking van de voeten de oorzaak is, zijn te verminderen of te verhelpen met steunzolen. In de skischoen wordt meestal gekozen voor een steunzool in de vorm van een “kuipmodel” omdat deze de voet het beste ondersteunt en fixeert en daardoor het beste resultaat geeft.

Maak een afspraak voor advies

Blijf niet onnodig met voetklachten skiën. Laat je adviseren door een specialist voor je skischoenen en/of maak een afspraak bij een podotherapeut van AV Voetzorg als er standafwijkingen of klachten zijn aan je voeten en/of knieën tijdens de wintersport. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van zolen voor in de skischoenen.

 

Terug naar het overzicht

Nieuws

Sinds 11 mei behandelingen reguliere podotherapeutische zorg

donderdag 30 april 2020

Sinds maandag 11 mei bent u weer van harte welkom bij ons in de praktijk voor uw voetklachten, of klachten die...

Lees verder »

Update m.b.t. het coronavirus COVID-19!

woensdag 22 april 2020

Het kabinet heeft gisteren, 21 april, bekend gemaakt dat de maatregelen tot 20 mei van kracht blijven. Dit betekent...

Lees verder »