logo-avvoetzorg-iconLogo_AVvoetzorglogo-paramedischcentrumhertenlogo-voetzorglimburglogo-voetzorglimburg

Nieuws

woensdag 21 september 2016

Angelique Penders zit 25 jaar in het vak

In oktober van dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat Angelique Penders van Voetzorg Limburg begon als podotherapeut. Een mooi moment om samen eens terug te blikken én vooruit te kijken. Naar aanleiding van dit 25-jarig jubileum verscheen er een interview met Angelique in de City Life Roermond. Download en bekijk hier het hele artikel.

“Voor mij staat niet alleen de voet maar juist de mens centraal…”

Angelique groeide op als dochter van een orthopedisch schoentechnicus. “Al heel jong wist ik zeker dat ik iets wilde ondernemen en iets voor mensen wilde betekenen”, vertelt Angelique. “Na mijn studie podotherapie begon ik in het familiebedrijf van mijn  ouders: Penders Voetzorg, nu 25 jaar geleden. De eerste 15 jaar werkte ik als podotherapeut en zette de discipline podotherapie duidelijk op de kaart. Tevens maakte ik deel uit van specialistische voetenteams met orthopedisch chirurgen, internisten en revalidatieartsen in verschillende ziekenhuizen. In 2007 heb ik de stap gemaakt om voor mezelf te beginnen en ben toen mijn eigen praktijk Voetzorg Limburg gestart.”

Voetzorg Limburg

“Wat mijn vak al 25 jaar zo mooi maakt is dat ik mensen extra kwaliteit van leven kan bieden”, gaat Angelique enthousiast verder. “Of dat nu een hockeyer is die door steunzolen geen last meer heeft van zijn knieën, of een oudere dame die door een aanpassing in haar schoen letterlijk goed ter been kan blijven. Het is geweldig om te zien dat we heel vaak net dat verschil kunnen maken, juist dát geeft me veel energie en voldoening. Ik kijk nooit alleen naar de voet, maar onderzoek altijd naar onderliggende oorzaken van een klacht. Het allerbelangrijkste voor mij is dat je kijkt naar de persoon,  dat je doorvraagt en begrijpt wat iemand wil. Zo kom je erachter hoe je iemand zo optimaal mogelijk kunt helpen”, gaat Angelique verder. “Wat mij betreft hoe complexer de klacht hoe groter de uitdaging. In onze praktijk in Herten werken we met twee podotherapeuten. Samen met mijn collega Lina Bremmers verzorg ik van maandag t/m donderdag het spreekuur. Wij zetten graag die stap extra om iemand echt goed en vakkundig te helpen”, aldus een gedreven Angelique.

Paramedisch Centrum Herten

Sinds begin van dit jaar is de naam op de gevel van de praktijk aan het Julianaplein 15 in Herten veranderd in: Paramedisch Centrum Herten. “Met de uitbreiding van meerdere disciplines dekt deze naam beter de lading. Want naast Voetzorg Limburg houden hier een groot aantal andere paramedici hun spreekuur. Mensen kunnen niet alleen makkelijk op één adres terecht maar we werken ook met elkaar samen en verwijzen naar elkaar door. Deze multidisciplinaire aanpak werkt voor zowel de klanten als de professionele therapeuten heel erg goed. We zijn echt heel trots op deze dynamische ontwikkeling! Zo kun je bij ons terecht voor podotherapie, fysiotherapie, kinderfysiotherapie, osteopathie, logopedie, huidtherapie én bij de voedingscoach, de kindercoach,  de orthopedisch schoenmaker en instrumentenmaker”, besluit Angelique.

 

 

Terug naar het overzicht

Nieuws

Sinds 11 mei behandelingen reguliere podotherapeutische zorg

donderdag 30 april 2020

Sinds maandag 11 mei bent u weer van harte welkom bij ons in de praktijk voor uw voetklachten, of klachten die...

Lees verder »

Update m.b.t. het coronavirus COVID-19!

woensdag 22 april 2020

Het kabinet heeft gisteren, 21 april, bekend gemaakt dat de maatregelen tot 20 mei van kracht blijven. Dit betekent...

Lees verder »