logo-avvoetzorg-iconLogo_AVvoetzorglogo-paramedischcentrumhertenlogo-voetzorglimburglogo-voetzorglimburg

Nieuws

In onze nieuwsrubriek plaatsen wij regelmatig nieuws en ontwikkelingen over AV Voetzorg. Maar u vindt hier ook tips en interessante wetenswaardigheden over bijvoorbeeld voeten in het algemeen, de aankoop van schoenen of over ontwikkelingen in het vak podotherapie.

donderdag 02 november 2017

Nieuwe lichting podotherapeuten

Vandaag heb ik een stukje geschreven voor Fontys Eindhoven.

 

Angelique Penders, podotherapeut:

 

“Door het volgen van een specifieke minor worden studenten zelfstandiger en sociaal vaardiger.”

Bij de minor Zelfregie kan een student met een cliënt bespreken wat de cliënt allemaal zelf kan doen om op gezondheidsgebied klachten te verminderen. Door met cliënten te praten, krijgen ze meer feeling met het ‘echte werk’ later in een praktijksituatie. Als cliënten gestimuleerd kunnen worden en inzicht krijgen in hoe ze zelf klachten kunnen verhelpen en een stukje zorg op zich kunnen nemen, worden ze door hun eigen toedoen mobieler, gelukkiger en drukt het de kosten in de zorg. Het verbetert de kwaliteit van leven in de ruimste zin van het woord. Dit onderschrijft mijn persoonlijke missie als podotherapeut.”

“Als podotherapeut is het de uitdaging om bij te dragen aan een verbetering van de kwaliteit van leven van onze cliënten.”

“Door buiten de opleiding om met professionals te sparren (minor interprofessioneel samenwerken) en met andere aanverwante beroepen te overleggen of aan projecten te werken (minor technologie in de zorg), is de opleiding minder ‘eng’ en wordt het blikveld van aankomende podotherapeuten groter. Er is ontstaat een ruimer perspectief rondom de gezondheidszorg en aandacht voor de daarbij behorende gezondheidsvraagstukken. Het stimuleert het ‘out of the box’ denken en geeft lateraal denken meer ruimte, waardoor er nieuwe manieren worden gevonden om tegen zaken aan te kijken. Daar word ik enthousiast van.”

 

 

Terug naar het overzicht

Nieuws

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

vrijdag 21 december 2018

In verband met de feestdagen zijn wij beperkt aanwezig. Voor spoedgevallen kunt u een mailtje sturen naar...

Lees verder »

Persbericht Fusie

vrijdag 01 juni 2018

Voetzorg Limburg en Podotherapie Vivian Heijligers gaan samen verder als AV Voetzorg Angelique Penders en...

Lees verder »