logo-avvoetzorg-iconLogo_AVvoetzorglogo-paramedischcentrumhertenlogo-voetzorglimburglogo-voetzorglimburg

Nieuws

In onze nieuwsrubriek plaatsen wij regelmatig nieuws en ontwikkelingen over AV Voetzorg. Maar u vindt hier ook tips en interessante wetenswaardigheden over bijvoorbeeld voeten in het algemeen, de aankoop van schoenen of over ontwikkelingen in het vak podotherapie.

dinsdag 27 juni 2017

Patiënt vanaf 16 jaar krijgt voortaan eigen rekening.

In onze praktijk worden uw rekeningen verzorgd door Infomedics. Graag willen wij uw aandacht vragen voor de volgende wijziging.

De Wet op de geneeskundige behandeling (Wgbo, artikel 7:447) geeft patiënten vanaf 16 jaar voortaan het recht om zelfstandig een behandelovereenkomst te sluiten. Zij hebben namelijk zelf recht op informatie over de behandeling en deze informatie valt onder het medisch beroepsgeheim van de zorgverlener. Dat medisch beroepsgeheim geldt ook tegenover de ouders of verzorgers.

De kosten voor een behandeling van een patiënt van 16 jaar en ouder mogen daarom niet op een zogenoemde verzamelrekening terechtkomen, waar ook gegevens van de ouders of andere patiënten opstaan. Patiënten vanaf 16 jaar ontvangen voortaan een eigen rekening die persoonlijk aan hen gericht is.

Terug naar het overzicht

Nieuws

Audit voor Praktijkkeurmerk

dinsdag 14 mei 2019

Vandaag heeft onze praktijk een audit gehad i.v.m. het praktijkkeurmerk. De praktijk wordt getoetst door de...

Lees verder »

Vragen Vrijdag! #1

vrijdag 10 mei 2019

Een podotherapeut van AV Voetzorg is een erkend paramedicus en behandelt mensen met voetklachten en/of klachten die...

Lees verder »