logo-avvoetzorg-iconLogo_AVvoetzorglogo-paramedischcentrumhertenlogo-voetzorglimburglogo-voetzorglimburg

Nieuws

In onze nieuwsrubriek plaatsen wij regelmatig nieuws en ontwikkelingen over AV Voetzorg. Maar u vindt hier ook tips en interessante wetenswaardigheden over bijvoorbeeld voeten in het algemeen, de aankoop van schoenen of over ontwikkelingen in het vak podotherapie.

dinsdag 27 juni 2017

Patiënt vanaf 16 jaar krijgt voortaan eigen rekening.

In onze praktijk worden uw rekeningen verzorgd door Infomedics. Graag willen wij uw aandacht vragen voor de volgende wijziging.

De Wet op de geneeskundige behandeling (Wgbo, artikel 7:447) geeft patiënten vanaf 16 jaar voortaan het recht om zelfstandig een behandelovereenkomst te sluiten. Zij hebben namelijk zelf recht op informatie over de behandeling en deze informatie valt onder het medisch beroepsgeheim van de zorgverlener. Dat medisch beroepsgeheim geldt ook tegenover de ouders of verzorgers.

De kosten voor een behandeling van een patiënt van 16 jaar en ouder mogen daarom niet op een zogenoemde verzamelrekening terechtkomen, waar ook gegevens van de ouders of andere patiënten opstaan. Patiënten vanaf 16 jaar ontvangen voortaan een eigen rekening die persoonlijk aan hen gericht is.

Terug naar het overzicht

Nieuws

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

vrijdag 21 december 2018

In verband met de feestdagen zijn wij beperkt aanwezig. Voor spoedgevallen kunt u een mailtje sturen naar...

Lees verder »

Persbericht Fusie

vrijdag 01 juni 2018

Voetzorg Limburg en Podotherapie Vivian Heijligers gaan samen verder als AV Voetzorg Angelique Penders en...

Lees verder »